Regn och repetitioner

Regnet vi lämnade bakom oss i Uppsala igår har kommit till Rättvik – men det hindrar inte gosskorister från att vara ute! Idag var det nämligen den första lediga eftermiddagen, och trots regnet var det många som var ute och spelade fotboll, köade till kiosken, och till och med några tappra sopraner som badade.

Nöjd Benjamin efter hela 12 dopp på en dag!

Vi har ju förstås inte bara haft ledig tid – det har hunnits med många repetitioner för alla olika stämmor. Aspiranterna övade inför sin konsert på lördag, medan konsertkören först repade tillsammans med Christopher, och sedan stämvis för att slipa till detaljerna på Vivaldis Gloria. Dessutom repade vi för första gången med hela festivalkören den filippinska sången Kaisa-isa Niyan, som verkligen blir något att bita i.

Regnklädda gosskorister påväg till repetition

Idag höll också dirigenten Christopher ett seminarium tillsammans med sångpedagogen Annerose Krämer-Hübner, där både körledare och manskorister var välkomna. För att verkligen förstå hur uppskattat det var bland de som gick och lyssnade får ni här en i publikens syn på det hela:

Annerose startade seminariet med att hjälpa några gossopraner med sångteknik, med det blev det uppenbart att hon sannerligen är en sångpedagog i världsklass. Sedan tog Christopher över med att prata om falsettsång som countertenor, och med imponerande kunskaper på ämnet och några av sina fantastiska countertenorer till hjälp lyfte han ett från början enkelt seminarium till något enastående. Skrivet av Ossian Sundén.

Nu har vi alla ätit oss mätta och väntar på att få lyssna på konsert med Österåkers Barockorkester i Rättviks kyrka. Efter det får vi antagligen äta en gång till – precis som vanligt under gosskörsfestivalen alltså.

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar