Uppsala domkyrkas gosskör presenterar: Goder afton, mitt herrskap! 2019

Det börjar dra ihop sig inför Goder afton, mitt herrskap! Uppsala domkyrkas gosskörs årliga konsert med det galna julspexet och det stämningsfulla stjärngossetåget har genom åren blivit ett av Uppsalas mest populära evenemang under julmånaden, och i år inträffar det lördag den 14 december kl 19.00 i Uppsala konsert & kongress. Hitta din biljett här.

Goder afton, mitt herrskap! är Uppsala domkyrkas gosskörs årliga konsert där lucia firas. ”Goder afton” är en staffanskonsert som värnar om traditionerna kring Lucia, Staffan stalledräng och stjärngossarna. Konserten är en av få som sätter stjärngossen i centrum och en stor del av konsertprogrammet kretsar just kring Sankt Staffan. Konserten avslutas alltid med ett för varje år nyskrivet julspex, där manus och låtarrangemang skrivits av korister.

Goder afton, mitt herrskap! är en väletablerad del av Uppsalas kulturliv. Traditionen går tillbaka till 70-talet och har tagit plats i många av Uppsalas konsertlokaler. Sedan 2007 hålls konserten i nybyggda Uppsala Konsert & Kongress. Biljetterna till konserten bokas enklast genom Tickster.

Konserten finns även inspelad på en skiva med samma namn. Skivan finns att beställa här på hemsidan.

Kontakta oss på:

SÄKRA DIN BILJETT REDAN IDAG!

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar