Det är dags – igen

Det är väl makalöst vad medverkandet i Uppsala domkyrkas gosskör och Uppsala domkyrkas flickkör ger i utbyte? I morgon förmiddag sätter sig exakt 115 korister på ett chartrat plan med destinationen FAE, Vagar, Färöarna. Med förväntan i blicken kommer hela följet debarkera, och vi kommer sedan att ha 103 timmar och 55 minuter på oss att leverera 3 konserter av absolut toppklass, skönja Färöarnas förtjusande och fullständigt unika naturområden, turista i Torshavn, vandra upp till en bergstopp, busa lite med varandra och säkert göra en hel del annat innan vårt eget plan kommer lyfta från FAE mot utgångsflygplatsen, nämligen ARN, Arlanda, Sverige. Visst låter det spännande? Visst blir du som läser detta lite sugen på att veta vad som försiggår bakom kulisserna? Det bästa är att du har en fantastisk möjlighet att följa med live, via denna blogg. Uppsala domkyrkas gosskörs hemsida, www.udg.se, kommer nämligen under dessa intensiva dagar omvandlas till en resblogg i linje med vad som tidigare gjorts under andra turnéer.

Jag som kommer att blogga heter Anton Kindlund, och några av er som läser det här minns kanske att jag bloggat förut från gosskörens eskapader i Tyskland, Frankrike, Rättvik och på Åland. Enär jag är en person som gärna står och steker i rampljuset ser jag här en chans att presentera mig själv på ett värdigt sätt innan det är dags för mer relevanta rapporter. Jag är 19 år, tog studenten i onsdags från naturvetenskapliga programmet på Katedralskolan och förutom det stora musikaliska intresset engagerar jag mig mycket för träning på någon sorts medioker elitmotionärsnivå, där siktet är inställt på längdskidåkning. Bloggar faktiskt också till vardags om detta. Vad finns mer att säga om mitt liv? Tyvärr inte särskilt mycket, inser jag lätt bekymrat. Mina dagar är i alla fall uppbokade till stora delar, det är inte många dagar om året som är vigda för enkom vila, men så är det väl inte för någon i dagens moderna samhälle.

I morgon är tiden alltså inne. Jag tänkte egentligen sticka ut på ett rullskidpass nu innan kören men inser till min fasa att det inte kommer att hinnas med. Måste packa allt. Nu. Min försäsong inför vintern har verkligen inte börjat bra, och dåligt verkar den fortsätta. Ligger många timmars träning efter. Fast vad gör väl det när man snart kommer hänga med ett gäng underbara människor på turné?

Så ofta det finns Internet ämnar jag uppdatera er där hemma på vad som händer, även med bilder naturligtvis. Hoppas ni finner bloggen intressant, och kommentera gärna inläggen! Det gör bloggen mycket mer levande. Vad som dock bör observeras är att kommentaren ifråga först måste godkännas av mig, emedan risken för spamöversvämning i annat fall är överväldigande. Bli alltså inte förbryllad över att er kommentar inte genast visas på skärmen, det kan dröja ett par timmar i värsta fall.

Glöm inte heller att ni kan höra gosskören sjunga på ärkebiskopen Anders Wejryds stavnedläggning klockan 18.00 idag. Missa inte detta!

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Kontakta oss

Adress: Domkyrkoplan 5, 753 10 Uppsala

Epost:

Följ oss

Accessibility Toolbar